Tri problema s menstruacijom koja morate odmah “prijaviti” ginekologu

Mnoge žene zbog neznanja ili srama ginekologu zataje probleme s menstruacijom, ali ova tri problema obvezno im morate povjeriti.

1. Obilna menstruacija

Organizam svake žene je drugačiji pa je tako i menstruacija drugačija. Jačina krvarenja ono je na što morate obratiti najviše pažnje. Ako tokom krvarenja morate često mijenjati uložak, tj. on se u potpunosti natopi u roku od sat vremena ili pak trošite najmanje 10 tampona dnevno, onda imate obilna krvarenja čiji uzrok treba ispitati.

2. Dugotrajna ili prekratka menstruacija

Trajanje krvarenja varira od žene do žene. Ginekolozi savjetuju da im se obratite ako krvarite duže od 7 dana ili pak kraće od 2 dana. U tom slučaju imate menstruaciju neobično dugog ili kratkog trajanja i potrebno je ustanoviti zbog čega se to događa.

3. Ugrušci

Tokom menstruacije dolazi do ljuštenja sluznice maternice i zbog toga se može dogoditi da primijetite male ugruške, pogotovo u periodu kada najjače krvarite. Međutim, ako su ti ugrušci veliki i ako se pojavljuju svakog dana mjesečnog ciklusa, onda se obvezno javite ginekologu.

Više na zadovoljna.hr

POVEŽITE SE

50,351LikesLikes
2,045PratiteljaPratite
4PratiteljaPratite
0PretplatnikaPretplati se

INSTAGRAM

U tri koraka do voluminozne i sjajne kose

U svojoj dugogodišnjoj pjevačkoj i glumačkoj karijeri Jennifer Lopez isprobala je gotovo sve modne trendove, no posebno je poznata po voluminoznoj i...

Jednostavni trik s vodom koji povećava potrošnju kalorija

Vježbanje i zdrava prehrana dva su učinkovita načina za postizanje uspjeha, ali postoje i neuobičajeniji načini na koje možete povećati potrošnju kalorija.

Jedna stvar koju vaš horoskopski znak nikad neće napraviti

Ako vam je astrologija hobi ili vam služi za ubijanje vremena i zabavu, onda vjerojatno znate puno toga o svom i o...