Prstom kupite mrvice s poda?

Istraživanje otkrilo u kojoj se dobi pretvaramo u naše mame

Kad ste bili mlađi, živcirala vas je mama koja bi hodala po kući i prstima kupila mrvice s poda, a onda ste jedan dan shvatili da se i vi saginjete za tim istrim mrvicama?

Možete bježati, ali pobjeći ne možete – u nekom trenutku života svi se barem malo počnemo pretvarati u naše roditelje, a kada su u pitanju žene, iza te tvrdnje stoji i znanost.

Ta znanost kaže da se žene u prosjeku s 33 godine i službeno pretvore u svoje majke. Jedno istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da žene počinju usvajati ukuse i stavove svojih majki u prvih nekoliko godina nakon što dobiju prvo dijete, a više od polovice žena koje su sudjelovale u studiji priznalo je da su se prestale buniti protiv majki u ranim tridesetima i umjesto toga počele se ponašati poput njih.

Postoje i neki znakovi upozorenja da se pretvarate u svoju mamu – počinjete gledati isti TV program, sviđaju vam se isti hobiji i izgovarate iste izreke. Ako se prepoznajete u ovim znakovima, vjerovatno polako postajete žena koja vas je naviše živcirala u tinejdžerskim godinama, ali i žena koju volite najviše na svijetu, tako da nije to tako loše. U gore spomenutom istraživanju učestvovalo je 2000 žena, a autori su poručili da se svi u nekom trenutku svog života pretvorimo u naše roditelje i da je to nešto što trebamo slaviti.

Glavni okidač za “prelazak na drugu stranu” obično je roditeljstvo, a sudionici istraživanja otkrili su i da su se počeli osjećati kao svoji roditelji i u onom trenutku kada su počeli izgledati poput njih.

Više na zadovoljna.hr

POVEŽITE SE

50,352LikesLikes
2,045PratiteljaPratite
4PratiteljaPratite
0PretplatnikaPretplati se

INSTAGRAM

U tri koraka do voluminozne i sjajne kose

U svojoj dugogodišnjoj pjevačkoj i glumačkoj karijeri Jennifer Lopez isprobala je gotovo sve modne trendove, no posebno je poznata po voluminoznoj i...

Jednostavni trik s vodom koji povećava potrošnju kalorija

Vježbanje i zdrava prehrana dva su učinkovita načina za postizanje uspjeha, ali postoje i neuobičajeniji načini na koje možete povećati potrošnju kalorija.

Jedna stvar koju vaš horoskopski znak nikad neće napraviti

Ako vam je astrologija hobi ili vam služi za ubijanje vremena i zabavu, onda vjerojatno znate puno toga o svom i o...