Otvaranje izložbe #dizajnuglavi

U organizaciji Udruženja HAVA i Kriteriona Sarajevo realizirana je radionica angažovanog grafičkog dizajna #dizajnuglavi. Tema radionice je bila rodna jednakopravnost i emancipacija žena u savremenom društvu.

Polaznici i polaznice su imali priliku diskutovati o ovim temama sa osnivačicama Udruženja HAVA i organizatoricama radionice Nejrom Latić Hulusić i Sabrinom Begović – Ćorić, te pratiti predavanja Naide Čelik o projektu She:sign i Maše Durkalić i Hatidže Gušić o projektu Žene BiH. Pod mentorstvom Monike Močević učesnici i učesnice su razrađivali skice i spremali eksponate za finalnu izložbu koja će biti otvorena 20.10.2018. godine u 18:00 h u prostorijama Kriteriona.

Radionica je realizovana u okviru šireg projekta pod nazivom Kreativni butik čij cilj je afirmacija mladih umjetnica i tema koje tretiraju pitanje pozicije žene u društvu. Do sada je Kreativni butik ugostio izložbe fotografija Imrane KapetanovićSkojevka Minka” i Tesnim KarišikUndercovered”, kao i izložbu grafika “Anima” autora Mirze Rahmanovića i Denisa Haračića.

Organizatorice ističu da su projekat podržali Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti. Smatraju značajnim činjenicu da je institucionalno prepoznata potreba da se na kreativan način obrađuje ova još uvijek marginalizirana tema.

Na izložbi #dizajnuglavi moći ćete vidjeti kako su na temu rodne jednakopravnosti i emancipacije žena vizualno reagovali Ajla Talović, Emina Jelešković, Nejira Hasanbegović, Adnan Ćerović, Denis Arslanagić i Rijad Sablja.

POVEŽITE SE

50,491LikesLikes
1,919PratiteljaPratite
4PratiteljaPratite
0PretplatnikaPretplati se

INSTAGRAM

U tri koraka do voluminozne i sjajne kose

U svojoj dugogodišnjoj pjevačkoj i glumačkoj karijeri Jennifer Lopez isprobala je gotovo sve modne trendove, no posebno je poznata po voluminoznoj i...

Jednostavni trik s vodom koji povećava potrošnju kalorija

Vježbanje i zdrava prehrana dva su učinkovita načina za postizanje uspjeha, ali postoje i neuobičajeniji načini na koje možete povećati potrošnju kalorija.

Jedna stvar koju vaš horoskopski znak nikad neće napraviti

Ako vam je astrologija hobi ili vam služi za ubijanje vremena i zabavu, onda vjerojatno znate puno toga o svom i o...