Moderne djevojke svakodnevno čitaju milijune savjeta o tome kako odabrati i primijeniti kozmetičke proizvode.

Međutim, nisu svi od tih savjeta potpuno korisni i sigurni.

CRVENI RUŽ NIJE ZA SVAKOGA

Činjenica: ovo je 110% krivo. Crveni ruž odgovara svim ženama, a jedino što trebamo napraviti je odabrati pravu nijansu.

TREBAMO BACITI MASKARU KADA SE OSUŠI

Činjenica: Životni vijek maskare je 3 mjeseca nakon prvog otvaranja, jer ovim kozmetičkim proizvodom najlakše možemo dobiti infekciju oka. Nakon nekog vremena, maskara postaje idealno plodno tlo za bakterije, koje mogu doći u oči.

AKO ČETKICU MASKARE NEKOLIKO PUTA GURNETE I IZVADITE IZ TUBE, RIJEŠIT ĆETE SE GRUDICA

Činjenica: Ovo je način na koji mjehurići zraka ulaze u cijev i smanjuju vijek trajanja vaše maskare. Samo umočiti štapić u cijev i okrenite ga.

NE TREBATE SKINUTI ŠMINKU PRIJE SPAVANJA

Činjenica: Naša se koža regenerira, vlaži, i postaje svježija dok spavamo. Ako ostavite šminku preko noći na licu, začepit će se pore, što može dovesti do infekcije i dehidracije kože.

KOZMETIČKI PROIZVODI NEMAJU ROK TRAJANJA I MOŽETE IH KORISTITI DOK IH NE POTROŠITE

Činjenica: Ne, i opet ne!!! Većina kozmetičkih proizvoda imaju rok trajanja, a proizvođači ga uvijek ispišu na naljepnice pomoću posebnog znaka. Odbrojavanje počinje čim otvorite proizvod.

NE TREBATE PRATI KISTOVE ZA ŠMINKU AKO IH SAMO VI KORISTITE

Činjenica: Kistovi za šminkanje dolaze u kontakt s velikim brojem proizvoda i površina. Što duže budete izbjegavali njihovo pranje, to će se više bakterija stvarati na njihovim vlaknima. Ne redovito čišćenje kistova, ne samo da može dovesti do kožnih bolesti, već također može smanjiti njihov rok trajanja.

KOZMETIČKI SE PROIZVODI NE KVARE

Činjenica: Ako ne ostavljate ispravno svoje kozmetičke proizvode, oni će se pokvariti prije isteka roka trajanja. Na primjer, nije preporučljivo ostaviti neke kozmetičke proizvode u tamnim i toplim mjestima.

MOŽETE KORISTITI VODOOTPORNU MASKARU SVAKI DAN

Činjenica: Ako se ne mislite kupati u moru, bazenu, kiši, onda zaista nema potrebe da koristite vodootpornu maskaru svaki dan. Bolje koristite običnu maskaru. Jer ćete se na kraju dana morati poprilično potruditi da uklonite maskaru s očiju, jače ćete trljati po očima, a i vaše trepavice će s vremenom postati sve slabije.

VAŠA KREMA MOŽE ZAMIJENITI PODLOGU ZA ŠMINKU

Činjenica: osim što vlaži, primer i zaglađuje kožu, a i šminka koja je nanešena na primer traje puno duže.

KOREKTOR SE NANOSI PRIJE PUDERA

Činjenica: Naprotiv, preporučuje se da se prvo stavi krema, primer, puder i onda tek korektor. Jer njime ćete tada lakše prikriti nepravilnosti, bubuljice, a i neće biti potrebe da se dodatno stavlja i šminka će na licu izgledati prirodnije.

PUDER IMA LOŠ UTJECAJ NA KOŽU

Činjenica: Moderni puderi sadrže puno korisnih sastojaka za njegu kože, zaštitu SPF, i komponente koje štite kožu od štetnog okruženja, vlaže je tijekom dana. Sve što trebate je odabrati proizvod prema vašem tipu kože.

OBRVE TREBAJU BITI DVIJE NIJANSE TAMNIJE OD BOJE KOSE

Činjenica: Držite se ovog pravila jedino ako imate svijetlu kosu. Brinete bi trebale izbjegavati tamne obrve – jer im tada lice izgleda grublje.

DA BI POSTIGLI PUNIJE USNE, TREBATE IH OBRUBITI PREKO LINIJE USANA

Činjenica: Ovaj trik uspješno radi na profesionalnim fotografijama, ali u stvarnom životu jako-oblikovane usne izgledaju umjetno. Pokušajte primijeniti svjetlije i sjajne ruževe, stavite malo pudera u prahu na kupidovu strelicu i malo sjajnog sjajila u sredini donje usne. Zahvaljujući igri svjetla, vaše usne će tada izgledati prirodno punije.

TAMNI EYELINER POVEĆAVA OČI

Činjenica: Tamna olovka za oči kod smokey stila, zaista čini oči izražajnijima, ali gusta crna linija stvara duboko usađen učinak, i kao rezultat toga, oči izgledaju manje. Kako bi izgledale veće, bolje je primijeniti svjetlo sjenilo i eyeliner na unutarnji dio kapka.

PUDER SE NE STAVLJA OKO OČIJU

Činjenica: Puderi kao temeljni proizvodi nove generacije, u sebi ne sadrže alkohol, dakle ne isušuju kožu. Možete ih primijeniti oko očiju, bez straha da ćete naglasiti male borice.

PLAVO SJENILO JE RELIKVIJA PROŠLOSTI

Činjenica: Najnoviji makeup trendovi pričaju sasvim drugačiju priču: plava, tirkizna, plava sjenila u svim nijansama, su sada u modi. Dodir plave s bež bojom, je potpuno prihvatljivo i kao svakodnevna šminka, ali ako želite primijeniti plavu preko cijelog gornjeg kapka, koristite crnu olovku za crtanje linije preko sjenila – to će dodati šarm na cjelokupnu sliku.

Izvor: Zdrava i Sretna

PODIJELI