12 modnih komada u boji koja simbolizira snagu žena

“Nepokoriva” ljubičasta

Ljubičasta boja posljednjih je godina postala zaštitni znak prosvjednika za ženska prava, a nosi se i na Međunarodni dan žena.

Ljubičasta boja simbolizirala je pravednost i dostojanstvo, a s godinama je postala simbol i za ravnopravnost spolova i snagu žena. Ova upečatljiva i energična boja također se povezuje uz borbu za žensko pravo glasa u Velikoj Britaniji početkom 20. vijeka.

Ljubičasta nastaje kombinacijom tople i energične crvene te hladne plave boje, a ima svojstva obje boje. U prirodi ima ljubičastih cvjetova poput lavande, orhideje, jorgovana i ljubičica. Soba ljubičaste boje može potaknuti kreativnost kod djece ili umjetnika. Bila je omiljena boja egipatske kraljice Kleopatre.

Povodom Dana žena prošetali smo trgovinama i pronašli 12 modnih komada u ljubičastoj, “nepokorivoj” boji koja simbolizira žensku snagu. I baš zato neka u ženskim garderobama bude što više ove predivne, jake boje!

Više na zadovoljna.hr

POVEŽITE SE

50,351LikesLikes
2,045PratiteljaPratite
4PratiteljaPratite
0PretplatnikaPretplati se

INSTAGRAM

U tri koraka do voluminozne i sjajne kose

U svojoj dugogodišnjoj pjevačkoj i glumačkoj karijeri Jennifer Lopez isprobala je gotovo sve modne trendove, no posebno je poznata po voluminoznoj i...

Jednostavni trik s vodom koji povećava potrošnju kalorija

Vježbanje i zdrava prehrana dva su učinkovita načina za postizanje uspjeha, ali postoje i neuobičajeniji načini na koje možete povećati potrošnju kalorija.

Jedna stvar koju vaš horoskopski znak nikad neće napraviti

Ako vam je astrologija hobi ili vam služi za ubijanje vremena i zabavu, onda vjerojatno znate puno toga o svom i o...