Tehnika farbanja kose zbog koje ne morate često kod frizera

“Brazilska brineta”

Osvježiti tamnu kosu, a da ne postanete plavuša ili da se ne okrenete puno svjetlijim tonovima može biti zeznut zadatak. No u Brazilu se pojavio trend koji će se posebno svidjeti brinetama koje žele upravo jednu takvu promjenu.

U zemlji valova predivne Gisele Bündchen, frizura koju žene traže prilikom posjete svojim frizerima jest “osvijetljena brineta” ili kako to one kažu na portugalski “morenas iluminadas”.

Frizer João Bosco iz Sao Paula kaže da gotovo polovina njegovih klijentica traži ovu boju, koja polako postaje najtraženiji stil kada je u pitanju kosa, naravno odmah nakon plavuša.

Bosco izgled “osvijetljene brinete” postiže tako da na vrhove kose nanosi boju tek tri nijanse svjetliju od prirodne boje njegovih klijentica, a onda je rukama “pogura” prema sredini kose.

Nakon toga na korijen kose stavlja tonove slične prirodnoj boji, a rezultat je savršena kombinacija koja je vrlo laka za održavanje.

S obzirom na to da su na korijenu tonovi koji se jedva razlikuju od vaše prirodne boje, izrastak je nevidljiv. Frizura obično traje i po šest mjeseci, kaže Bosco te dodaje da ima i klijentice koje dolaze tek jednom godišnje.

Ako ste brineta koja je željna promjene koja se savršeno uklapa u jesensko i zimsko vrijeme, ovo je možda opcija za vas.

zadovoljna.hr

POVEŽITE SE

50,436LikesLikes
1,927PratiteljaPratite
4PratiteljaPratite
0PretplatnikaPretplati se

INSTAGRAM

U tri koraka do voluminozne i sjajne kose

U svojoj dugogodišnjoj pjevačkoj i glumačkoj karijeri Jennifer Lopez isprobala je gotovo sve modne trendove, no posebno je poznata po voluminoznoj i...

Jednostavni trik s vodom koji povećava potrošnju kalorija

Vježbanje i zdrava prehrana dva su učinkovita načina za postizanje uspjeha, ali postoje i neuobičajeniji načini na koje možete povećati potrošnju kalorija.

Jedna stvar koju vaš horoskopski znak nikad neće napraviti

Ako vam je astrologija hobi ili vam služi za ubijanje vremena i zabavu, onda vjerojatno znate puno toga o svom i o...