10 "razloga" zašto okončati brak

Najjčudniji razlozi za razvod

Preljuba, nepoštovanje, nestanak strasti i ljubavi – sve su to opravdani i razumljivi razlozi za traženje razvoda. No neki ljudi bračnu zajednicu žele raskinuti i iz čudnih, manje razumljivih razloga.

1. “Alergija na suprugu.” Znamo za alergije na polen, određenu hranu, materijale, ali da prisutnost druge osobe može izazvati alergičnu reakciju – to još nismo čuli! A upravo je jedan muškarac u službenim papirima to naveo kao razlog zbog kog se želi razvesti. Sudac, naravno, taj razlog nije prihvatio.

2. “Predobar suprug.” Jedna Egipćanka željela se razvesti od supruga jer je predobar i previše odan. Na sudu je istaknula da se tokom braka puno promijenio, prestao je pušiti i ostajati vani do kasno. Njegovo premirno ponašanje činilo ju je depresivnom i nesretnom. Uspjeli su se razvesti nakon što su svi pokušaji mirenja propali.

3. “Ovisnost o serijama.” Jednom suprugu dosadilo je što njegova supruga po cijele dane gleda serijama. Zanemarila je kućne poslove, pa čak i njega i djecu. Smatrao je to legitimnim razlogom da zatraži razvod.

4. “Ne da mi se više biti u braku.” Nekim ljudima više se nije dalo truditi i željeli su probati život u kojem se neće trebati prilagođavati drugoj osobi i odricati se zbog druge osobe.

5. “Ovisnost o čišćenju.” Jednoj Njemici dosadila je suprugova opsesija s čišćenjem. Trpila ga je takvog 15 godina, a prekipjelo joj je kada je srušio prljavi zid u kući i ponovno ga izgradio.

6. “Hrani pse lutalice.” Penzionerka iz Rumunije nije više mogla podnijeti da njen suprug troši novac na hranu za pse lutalice. To je vrlo plemeniti čin, ali ženi je jednostavno smetalo što muž više novaca troši na pse nego na nju. Zbog pasa lutalica razveli su se poslije 50 godina braka.

7. “Svi moji prijatelji su se razveli.” Nekima su prijatelji važniji od bračnog partnera pa, nakon što su se prijatelji razveli, više nisu vidjeli smisao u tome da oni budu u braku. S prestankom druženja u parovima, došao je kraj i njihovoj bračnoj zajednici.

8. “Preglasno jede.” Partnerovo preglasno žvakanje hrane neke je toliko izluđivalo da više nisu mogli podnijeti zajednički suživot. Partner nije želio smanjiti svoje uživanje u hrani i čini se da je jedino rješenje bio razvod.

9. “Ne sviđa mu se film ‘Snježno kraljevstvo”. Film “Snježno kraljevstvo” bio je ogroman kino-hit, a jedna žena toliko je opsjednuta filmom da nije mogla shvatiti zašto se njenom suprugu ne sviđa. Smatrala je da zbog toga nešto s njim nije u redu i da nije dobar čovjek.

10. “Kriv je status na Facebooku.” Facebook igra značajnu ulogu u čak 20 posto razvoda. To je bio slučaj i kod bračnog para koji se razveo jer suprug ljubavni status na Facebooku nije promijenio u “u braku”. Žena je smatrala da je nekoliko mjeseci braka bilo dovoljno vremena da promijeni status.

zadovoljna.hr 

POVEŽITE SE

50,280LikesLikes
1,886PratiteljaPratite
4PratiteljaPratite
0PretplatnikaPretplati se

INSTAGRAM

U tri koraka do voluminozne i sjajne kose

U svojoj dugogodišnjoj pjevačkoj i glumačkoj karijeri Jennifer Lopez isprobala je gotovo sve modne trendove, no posebno je poznata po voluminoznoj i...

Jednostavni trik s vodom koji povećava potrošnju kalorija

Vježbanje i zdrava prehrana dva su učinkovita načina za postizanje uspjeha, ali postoje i neuobičajeniji načini na koje možete povećati potrošnju kalorija.

Jedna stvar koju vaš horoskopski znak nikad neće napraviti

Ako vam je astrologija hobi ili vam služi za ubijanje vremena i zabavu, onda vjerojatno znate puno toga o svom i o...