Sitnica koja drastično popravlja prvi dojam

Govor tijela

Frizura, šminka, odjeća… sve su to faktori koji utiču na prvi dojam koji ostavljamo kada nekoga upoznamo.

No postoji još jedan “X faktor” koji je zapravo ključan dio naše prezentacije, a to je govor tijela, odnosno poruke koje odašiljemo našom neverbalnom komunikacijom, to jest držanjem.

Način na koji stojimo odnosno naše držanje ključne su komponente kada se govori o privlačnosti. Iako osobe koje upoznajete možda neće svjesno procjenjivati vaš govor tijela, on neće ostati neprimijećen.

Vaš će stav biti, ako nikako drugačije, podsvjesno percipiran od te osobe. To možda nije detalj o kojem će se raspravljati kao o odabiru odjeće, frizuri ili šminki, ali sasvim sigurno utjecat će na to kako vas drugi doživljavaju.

Vaš stav ima uticaj na to kako će vas druge osobe tretirati, ali i na vaše radne, porodične, prijateljske i ljubavne odnose. Stručnjak za muško-ženske odnose Andrew Aitken objasnio je da žena postaje privlačnija čim se uspravi, a takvim stavom pokazuje i da je odlučna.

S obzirom na to da svoje vrijeme i trud bez problema ulažemo u izgled, ne bi bilo loše poraditi i na držanju te stavom i govorom tijela pokazati svoj puni potencijal.

Pravilno držanje ne znači da morate izbaciti bradu i grudi naprijed i biti uštogljeni jer zdrava kralježnica nije nužno ona koja je savršeno ravna u svako doba.

A rad na držanju može imati velik utjecaj na cijeli niz područja u vašem životu. Socijalna psihologinja Amy Cudy objasnila je da moć poziranja može uticati na način kako naš mozak funkcionira i u konačnici dovesti do toga da budemo zadovoljniji onim što radimo, međuljudskim odnosima i našim uspjehom općenito.

Provela je i istraživanje o govoru tijela koje je pokazalo da percepciju koju ljudi imaju o nama, ali i hemiju vlastitog tijela, možemo promijeniti jednostavnim mijenjanjem položaja tijela.

Jedan je od učinkovitijih načina za poboljšanje držanja odlazak na jogu. Pozdrav suncu ili položaj kobra odličan su način da se riješite napetosti i izgradite snažan i privlačan core.

Više na zadovoljna.hr

POVEŽITE SE

50,353LikesLikes
2,045PratiteljaPratite
4PratiteljaPratite
0PretplatnikaPretplati se

INSTAGRAM

U tri koraka do voluminozne i sjajne kose

U svojoj dugogodišnjoj pjevačkoj i glumačkoj karijeri Jennifer Lopez isprobala je gotovo sve modne trendove, no posebno je poznata po voluminoznoj i...

Jednostavni trik s vodom koji povećava potrošnju kalorija

Vježbanje i zdrava prehrana dva su učinkovita načina za postizanje uspjeha, ali postoje i neuobičajeniji načini na koje možete povećati potrošnju kalorija.

Jedna stvar koju vaš horoskopski znak nikad neće napraviti

Ako vam je astrologija hobi ili vam služi za ubijanje vremena i zabavu, onda vjerojatno znate puno toga o svom i o...