Ukoliko želite pripremiti dobru zimnicu svakako bi bilo poželjno da pročitate sljedeće savjete:

Uvijek odabirite plodove zdravog, čvrstog i naravno prije svega kvalitetnog voća i povrća, te ukoliko su neki od plodova oštećeni svakako im odstranite takve dijelove.

Tegle u kojima ćete držati zimnicu dobro pregledajte i dobro operite vodom i deterdžentom (nemojte zaboraviti poklopce i zatvarače). Ako staklenke zatvarate zaštitnom folijom obvezno stavite dva sloja, a prije stavljanja potopite ih u alkohol.

Vlažne i osunčane prostorije ubrzavaju kvarenje zimnice, stoga svakako vodite računa o tome da vam je prostor u kojem čuvate zimnicu taman, hladan i prozračan.

Preporučuje se da povrće jakog mirisa ne držite s ostalom zimnicom kako ostala zimnica ne bi po njima poprimila miris te na taj način također ubrzala kvarenje.

Prilikom punjenja staklenki dobro bi bilo ostaviti 2 cm praznog prostora do poklopca.

PODIJELI